miercuri, 12 mai 2010

About Friendship .


De multe ori ne intrebam ce inseamna prietenia si de la fel de multe ori ne dam singuri raspunurile . De aici si faptul ca fiecare om o intelege in propriul stil .
Unii spun ca prietenia inseamna intelegerea reciproca , altii faptul ca te poti distra cu persoana respectiva deoarece sunt pe aceeasi lungime de unda , altii spun ca prieteni sunt aceia care te accepta .
Eu spun ca prietenia inseamna toate acestea si mult mai mult . Un prieten adevarat iti este alaturi mereu , dar mai ales in momentele grele . Un prieten nu uita niciodata cand i-ai fost alaturi , iar atunci cand are ocazia sa te sprijine o face neconditionat . Un prieten adevarat iti accepta defectele si te atentioneaza cand faci ceva gresit si nu se ascunde sa ti-o spuna deoarece tine la tine si doreste sa nu mai gresesti si a doua oara .
Adeseori imi amintesc de perioadele cand eram niste copii inocenti si de modul acela jucaus si dezinteresat in care mergeam la un alt copil si-l intrebam timid daca putem imparti jucariile si stateam asa , dorindu-ne ca timpul sa mergem acasa sa nu mai soseasca ... si imi este dor .
O prietenie adevrata dureaza vesnic . Si dureaza pentru ca o purtam mereu in suflet , oriunde am fi .
Iar oamenii care stiu sa aprecieze aceste lucruri sunt niste oameni minunati si din pcate din ce in ce mai greu de gasit .
Si spun asta deoarece am constientizat asta o data cu trecerea timpului . Am observat ca unii oameni adesea nu stiu sa-si raspunda la intrebarea : "Ce este prietenia?" .
Acum nu mai conteaza un prieten adevarat ci un anturaj "cool" , in traducere toate ideile si obiceiurile proaste pe care le poti invata de la cineva , in ziua de azi devenite niste obiceiuri demne de respect chiar . Este usor sa uiti de unde ai plecat si cine ti-a fost prieten cu adevarat si asta e pacat .
De aceea trebuie sa invatm sa pretuim cu adevarat oamenii pentru ceea ce sunt , si nu pentru ceea ce ne pot oferi .
Trebuie sa invatam sa privim oamenii cu atentie , in adancul sufletului lor si sunt sigura ca acolo vom decoperi in fiecare ceva bun .

Un comentariu: